Hypotheek24.nl bij BNR Nieuwsradio

Leestijd: 2 minuten

Er is weer media aandacht voor Hypotheek24.nl. Vandaag is Hypotheek24.nl namelijk behandeld bij BNR Nieuwsradio! Het programma BLT is vandaag de stelling ‘Om een hypotheek af te sluiten heb je een deskundig advies nodig’ behandeld waaruit blijkt dat de meerderheid van de respondenten een hypotheekadvies niet nodig vindt. Daarnaast kwamen verschillende mensen aan het woord, waaronder Peter Ruys initiatiefnemer van Hypotheek24.nl en een aantal kenners.

Een hypotheek afsluiten bij Hypotheek24.nl

Via Hypotheek24.nl kan je zelf online een hypotheek afsluiten. Hierdoor kan je besparen op de kosten van een duur hypotheekadvies. Zo’n advies heb je vaak niet nodig omdat er nog maar weinig te kiezen valt. Wij bieden jou tools en actuele rentestanden zodat je de juiste hypotheek af kunt sluiten. En als je vragen hebt kunnen wij je helpen. Peter Ruys initiatiefnemer van Hypotheek24.nl: “Het is tijd voor wat nieuws. De hypotheekmarkt zit al heel lang op slot, maar er is veel veranderd. het is namelijk een stuk makkelijker geworden om een hypotheek af te sluiten maar dat gaat de hypotheekadviseur je niet vertellen.”.

De uitslag van de poll

BNR heeft vandaag een poll gehouden onder zijn luisteraars, de zogenaamde BNR Topic. Ze vroegen zich af wat hun publiek vond van de stelling: ‘Om een hypotheek af te sluiten heb je een deskundig advies nodig’. De meerderheid van de respondenten is het niet eens met de stelling. Zij zijn namelijk van mening dat je best een hypotheek af kunt sluiten zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur.

PollBNR

De mening van luisteraars van BNR Nieuwsradio

Luisteraar Dorien van Basten is het deels oneens met de stelling: “Ik ben het ermee eens dat consumenten een advies nodig hebben om een hypotheek af te sluiten. Maar na het advies zijn ze steeds beter in staat om zelf digitaal een hypotheek af te sluiten.”. Hans van Dingerden, ook een luisteraar van BNR Nieuwsradio zegt: “Er zijn maar een handjevol hypotheekproducten en die zijn inzichtelijk, je kan dus prima zelf een hypotheek afsluiten.”.

De opinie van professionals

Financieel adviseur bij de Hypotheker, Toine Kats: “We juichen dit advies toe voor de mensen die het past. Het is een beweging op de markt en je ziet een steeds actievere consument.”. Ook Hans Andre Laporte van Vereniging Eigen Huis is enthousiast: “Ik denk dat een groep mensen goed online een hypotheek kan afsluiten, mensen met een standaardprofiel die een zak geld willen lenen om een huis te kopen en dat in dertig jaar afbetalen. Als er niets bijzonders aan de hand is kan het prima en het biedt keuzevrijheid voor consumenten. Het initiatief is afkomstig van een partij die weet hoe het systeem werkt.”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *