Pensioen en hypotheek

Pensioen en hypotheek: hoe gaat dat in zijn werk?

Leestijd: 2 minuten

Daar zijn we weer met een serie op het blog van Hypotheek24.nl! Dit keer een tweedelige serie over pensioen en hypotheek. We starten met de invloed van je toekomstige pensioeninkomen op de hypotheek. Pensioeninkomen is namelijk niet alleen relevant als je al met pensioen bent. Ook als je binnen nu en 10 jaar met pensioen gaat, heeft je toekomstige inkomen invloed op je maximale hypotheek. Wij laten deze week in deel 1 zien hoe zo’n hypotheekaanvraag in zijn werk gaat.

Waarom is je pensioeninkomen belangrijk voordat je met pensioen gaat?

Geldverstrekkers vragen altijd om je pensioeninkomen als je binnen nu en 10 jaar met pensioen gaat. De hypotheek die je nu afsluit, loopt namelijk door nadat je met pensioen bent gegaan en die moet je nog wel kunnen betalen. Hierdoor beïnvloedt je pensioeninkomen de maximale hypotheek die je kan afsluiten.

Welke documenten moet je aanleveren?

Om je toekomstige inkomen te kunnen berekenen en je maximale hypotheek, heeft de geldverstrekker de volgende documenten nodig:

  • Uitdraai van MijnPensioenoverzicht.nl: op deze website kan je zien hoeveel pensioen je hebt opgebouwd;
  • Recente Uniforme Pensioenoverzichten (UPO): de pensioenuitvoerder(s) waar je bij bent aangesloten sturen je de UPO’s toe;
  • Overzicht van MijnSVB.nl: je opgebouwde AOW is op deze website terug te vinden.

Upload deze documenten in je dossier zodat wij er naar kunnen kijken. Nadat wij ze hebben goedgekeurd sturen we ze door naar de hypotheekverstrekker zodat het renteaanbod uitgebracht kan worden. Naast deze documenten vragen we er nog meer op. Je kan op deze pagina zien welke documenten dat zijn.

Wil je vrijblijvend met een hypotheekexpert spreken?

Het is goed mogelijk dat je na het lezen van dit blog vragen hebt over je hypotheek en de invloed van je pensioen. Je kan een half uur vrijblijvend sparren met een van onze hypotheekexperts. Tijdens zo’n kennismakingsgesprek kunnen we al je vragen beantwoorden en weet je welke hypotheek je kan kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *