Oversluiten

Oversluiten, steeds meer mensen doen het

Leestijd: < 1 minuut

Kijk jij ook steeds verlekkerd naar de huidige lage hypotheekrentes? Maar staat je rente nog twee jaar vast? Bekijk dan de mogelijkheden voor het oversluiten van je hypotheek, zodat ook jij kan profiteren van de lage hypotheekrentes. Veel huizenbezitters gingen je al voor. Het afgelopen kwartaal waren er namelijk zeker 63% meer oversluiters volgens het Financiële Dagblad.

Oversluiten

Het grootste deel van de mensen die de afgelopen 3 maanden hun hypotheek hebben overgesloten zijn huizenbezitters waarbij de rentevastperiode binnen 2 jaar afloopt. Deze groep mensen heeft namelijk te maken met een relatief lage boeterente, waardoor oversluiten veel voordeel kan opleveren. Opvallend is dat de oversluiters voor een langere rentevastperiode kiezen.

Lengte rentevastperiode

Voorheen kozen oversluiters vaak voor een rentevastperiode van 6 tot 10 jaar, nu kiezen ze vaak voor een rentevastperiode van 11 tot 20 jaar. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om de rente langer vast te zetten. Huizenbezitters willen meer zekerheid en de rentepercentages verschillen niet heel erg, waardoor ook het langer vastzetten van de hypotheekrente gunstig is.

Hypotheek oversluiten

Wil jij ook graag minder rente betalen over je hypotheek? Sluit je hypotheek dan zelf over via Hypotheek24.nl. Hierdoor kan je twee keer geld besparen, namelijk op:

  • Je maandelijkse lasten;
  • De afsluitkosten van de hypotheek.

Als je meer wilt weten over het oversluiten van je hypotheek dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *