BKR

Een abonnement met telefoon levert BKR-registratie op

Leestijd: < 1 minuut

Een nieuwe telefoon met veel belminuten en een grote databundel. Voor veel mensen is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar misschien gaat dat wel veranderen! Een telefoonabonnement kan je sinds 1 januari namelijk een BKR-registratie opleveren volgens De Volkskrant. Hoe zit dat precies?

Telefoon op afbetaling en BKR

Een abonnement met telefoon was voor de jaarwisseling altijd ‘all-in’. Je sloot een abonnement af, waar het toestel bij zat. Maar zo’n abonnement heeft nu een ander label. Sinds 1 januari is hetzelfde abonnement, een abonnement met een telefoon op afbetaling als de mobiele telefoon € 250,- of meer kost. Oftewel je sluit een lening af voor de telefoon. En niet zomaar een lening, een lening die geregistreerd wordt bij het BKR. Dat betekent dat je maximale hypotheek lager wordt als je zo’n abonnement hebt. Je bent immers lasten kwijt aan het afbetalen van de telefoon. Houd hier rekening mee als je een huis wilt kopen!

Gevolg registratie BKR

Een registratie bij het BKR is niet per definitie negatief. Er zijn namelijk twee soorten registraties:

  • Positief: je hebt een lening maar je heb geen betalingsachterstand;
  • Negatief: je hebt één of meerdere betalingsachterstanden.

Bij een positieve registratie is er niet zoveel aan de hand, maar een negatieve registratie kan nadelig uitpakken!

Maximale hypotheek

Wil jij graag weten welke huizen binnen jouw handbereik liggen? Bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl. Binnen twee minuten weet jij hoeveel je kan lenen en kan de huizenjacht beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *