Huizenverkoop

Zes tips om je hypotheek snel te regelen

Leestijd: 2 minuten

Maak jij je zorgen over het verlopen van de ontbindende voorwaarden? Zorg er dan voor dat je hypotheek zo snel mogelijk rond is. Wij geven je zes tips waarmee je de vaart in je aanvraag houdt!

Tip 1: Bereid je goed voor

Je hypotheekaanvraag begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je goed weet waar je voor kiest en wat je kan verwachten. Maak hiervoor een vrijblijvende belafspraak met een hypotheekexpert van Hypotheek24.nl. Tijdens zo’n gesprek leggen we je alles uit, weet jij wat je kan kiezen en kan je al je vragen stellen. Daarnaast kan je op Hypotheek24.nl alles nog eens rustig nalezen voordat je je hypotheekaanvraag start.

Tip 2: Wees voortvarend

Je regelt je hypotheek online dus dat is al erg snel. Zorg er voor dat je in je dossier kijkt welke documenten geüpload moeten worden en doe dat zo snel mogelijk. Hoe sneller jij bent, hoe sneller wij kunnen schakelen.

Tip 3: Zoek de benodigde documenten alvast op

Tijdens je aanvraag lever je verschillende documenten aan. In je persoonlijke dossier staat welke documenten je moet aanleveren en zorg dat je die voorhanden hebt. Kijk hiervoor in stap 3 en stap 8 van je persoonlijke dossier.

Tip 4: Vraag de overlijdensrisicoverzekering snel aan

Een hypotheekaanvraag duurt in een aantal gevallen langer dan nodig vanwege de overlijdensrisicoverzekering (ORV). Begin dus op tijd met het aanvragen van deze verzekering zodat je niet onnodige vertraging oploopt. Zeker als je gezondheidsproblemen hebt,  is het van belang om de ORV snel aan te vragen. In zulke gevallen kunnen er namelijke aanvullende vragen beantwoord moeten worden door een arts.

Tip 5: Upload de documenten juist

Het uploaden van documenten is eenvoudig maar het gaat niet altijd goed. Zorg ervoor dat je de juiste documenten uploadt onder de juiste kopjes. In je persoonlijke dossier staat aan welke voorwaarden de documenten moeten voldoen zodat we ze in een keer goed kunnen keuren. Dat scheelt weer tijd.

Tip 6: Vraag je coach om hulp

Kom je ergens niet helemaal uit? Vraag je persoonlijke hypotheekcoach om hulp. Je coach kan je vragen beantwoorden zodat jij verder kan met je aanvraag. Hierdoor krijg je super snel groen licht van de geldverstrekker.

Hypotheekrente vergelijken

Met deze zes tips is je hypotheek snel geregeld en hoef jij je geen zorgen te maken over het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Daarnaast is de hypotheekrente volop in beweging. Hierdoor is snel handelen van belang om de rente vast te zetten. Vergelijk de hypotheekrente op Hypotheek24.nl, begin een aanvraag en zet de hypotheekrente vast. Zo betaal je nooit te veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *