Hypotheek in een week

“Kan ik met een salarisverhoging een hypotheek aanvragen?”

Leestijd: < 1 minuut

Je hebt net te horen gekregen dat je een salarisverhoging krijgt. Dat alleen al is reden voor een feest. Maar wist je dat je op basis van je nieuwe salaris een hypotheek kan aanvragen? Hierdoor kan je een hogere hypotheek krijgen en wellicht de door jou begeerde woning kopen! Je moet dan wel aan kunnen tonen dat je een vast contract hebt, dat je de salarisverhoging daadwerkelijk krijgt en dat de verhoging binnen 6 maanden in gaat.

Hoe toon je een salarisverhoging aan?

Je kan een salarisverhoging aantonen door een officiële verklaring van je werkgever te uploaden in je persoonlijke dossier. In de verklaring moeten de volgende punten zijn opgenomen:

  • Wanneer de salarisverhoging in gaat;
  • Hoe hoog de salarisverhoging is;
  • Dat de salarisverhoging onvoorwaardelijk is.

De verklaring van de werkgever moet toegelicht worden op briefpapier en een bedrijfsstempel bevatten. Heeft het bedrijf waar je werkt geen bedrijfsstempel? Lever dan ook een aanvullende verklaring aan waarin staat dat het bedrijf niet over een bedrijfsstempel beschikt.

Wil jij een hypotheek aanvragen?

Start dan nu het tiendelige stappenplan van Hypotheek24.nl en sluit je hypotheek zelf af. Als je je hypotheek zelf afsluit kan je veel besparen op dure advieskosten. Kom je ergens niet uit? Raadpleeg ons en wij zullen al je vragen beantwoorden. Eenvoudiger kan het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *