Online hypotheek afsluiten

Alles wat je moet weten over het renteaanbod

Leestijd: 2 minuten

Je hypotheekaanvraag is gestart en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je hypotheek rond hebben. Om je hierbij te helpen laten we zien hoe je het renteaanbod snel kan ontvangen, welke gegevens je kan vinden in het renteaanbod en hoe verloopt je hypotheekaanvraag nadat je het aanbod hebt ontvangen?

Wat is een renteaanbod?

Het renteaanbod is het eerste document dat je tijdens je hypotheekaanvraag ontvangt van de geldverstrekker. Het wordt ook wel de voorlopige offerte genoemd, omdat je tijdens je aanvraag ook nog een definitieve offerte ontvangt.

Welke documenten zijn er nodig om het renteaanbod aan te vragen?

Het renteaanbod kan wordt aangevraagd als je alle documenten hebt geüpload in stap 3. Welke documenten dat precies zijn kan je lezen op deze pagina. Hoe sneller je documenten uploadt, hoe sneller wij kunnen werken! Als jij de documenten hebt geüpload, keuren wij de documenten in een werkdag. Je ontvangt hiervan een statusupdate via de e-mail. Zijn je documenten goedgekeurd? Dan vragen wij het renteaanbod voor je aan.

Wat staat er in het renteaanbod?

In het renteaanbod staat deze informatie:

  • Wie jij bent;
  • Welke geldverstrekker de hypotheek verstrekt;
  • De hypotheekvorm;
  • De hoogte van de hypotheek;
  • Voor welk huis de woning is aangevraagd;
  • NHG (als het van toepassing is);
  • De hypotheekrente;
  • De rentevaste-periode of variabele rente;
  • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP);
  • Een lijst met aanvullende documenten die de geldverstrekker nodig heeft om je hypotheekaanvraag af te kunnen ronden.

Kijk goed of alle informatie klopt! Op basis van dit document wordt je hypotheekaanvraag verder geregeld.

Waar kan je het renteaanbod vinden?

Het renteaanbod kan je downloaden in stap 7 van je persoonlijke dossier, samen met de financieringsopzet. Het ontvangen van het renteaanbod betekent niet dat je hypotheek ook rond is. Als je alle documenten in stap 8 hebt geüpload en wij ze hebben goedgekeurd, dan gaat je hypotheekdossier naar de geldverstrekker. De geldverstrekker bepaalt door middel van twee keuringen of ze je dossier goedkeuren en ze de definitieve offerte kunnen uitbrengen.

Wanneer krijg je het finaal akkoord?

Als je de definitieve offerte hebt ontvangen, dan controleer je of alle informatie klopt en teken je het document. Vervolgens kan je het document uploaden in je persoonlijke dossier en sturen wij het door. Daarna brengt de geldverstrekker het finaal akkoord uit, en kan je naar de notaris voor het passeren van de hypotheek- en leveringsakte!  Zit jij ook graag snel bij de notaris? Regel je hypotheek binnen een week via Hypotheek24.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *