Je hypotheek volledig digitaal oversluiten? Dat kan!

Leestijd: 2 minuten

De hypotheekrentes zijn op het moment historisch laag. Daarom is het oversluiten van je hypotheek interessanter dan ooit! Zeker nu het dieptepunt lijkt te zijn bereikt is en er tekenen zijn dat de rentes weer gaan stijgen. Wist je dat je jouw hypotheek ook digitaal kunt oversluiten? Zo kun je in deze tijd van social distancing gewoon thuis aan de slag!

Steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om je hypotheek digitaal over te sluiten. De benodigde documenten en hypotheekoffertes kun je zelf digitaal ophalen en/of digitaal ondertekenen. Zo heb je jouw werkgever en printer niet direct nodig en kan je dus ook in deze tijd je hypotheek gewoon digitaal oversluiten! We leggen hieronder per onderdeel uit hoe dit werkt.

Het adviesgesprek

Bij Hypotheek24.nl voeren we altijd al onze (advies)gesprekken telefonisch. Hierdoor weten we precies hoe we je telefonisch het beste kunnen helpen nu een afspraak op kantoor geen optie is.

Werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring van je werkgever kan op dit moment lastig zijn. Als jij een vast contract hebt én al langer bij je werkgever werkt, is een werkgeversverklaring gelukkig niet altijd nodig. Een UWV verzekeringsbericht in combinatie met je laatste salarisstrook kan al voldoende zijn. Lees hier bij welke geldverstrekkers dit mogelijk is.

Pensioenstukken

Ben je met pensioen of verwacht je binnen tien jaar met pensioen te gaan (57 jaar of ouder)? Dan hoef je niet alle pensioenstukken te verzamelen en in te scannen. Je kunt je (toekomstige) pensioen makkelijk aantonen via een uitdraai van www.mijnpensioenoverzicht.nl. We hebben een uitleg voor je gemaakt hoe je dit makkelijk kunt downloaden.

De waarde van je woning aantonen

Als je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit, is een taxatie niet altijd nodig. Als je hypotheek minder dan 90% van de WOZ waarde is, staan sommige geldverstrekkers het toe dat je de waarde aantoont met behulp van de WOZ-beschikking of een Calcasa waardeverklaring.

Let op: de WOZ-beschikking of Calcasa-waarde kan lager uitvallen dan een getaxeerde marktwaarde. Dit kan gevolgen hebben voor het maximale aflossingsvrije gedeelte of de hoogte van je hypotheekrente.

Het eigendomsbewijs

Voor het oversluiten van je hypotheek heb je de akte van levering van de woning nodig, oftewel het eigendomsbewijs. Kan je deze niet meer vinden? Via het kadaster kun je een digitale kopie aanschaffen.

De offerte

Bij steeds meer geldverstrekkers kun je het renteaanbod en het bindend aanbod digitaal ondertekenen. Dit is makkelijk wanneer je geen beschikking hebt over een printer! Lees hier bij welke geldverstrekkers dit mogelijk is.

Ten slotte

De situatie rondom het coronavirus ontwikkelt zich snel. Hypotheek24.nl houdt je voortdurende op de hoogte van alles wat relevant is voor jouw hypotheek op deze speciale infopage. Heb jij vragen over het (digitaal) oversluiten van je hypotheek? Plan dan direct een gratis kennismakingsgesprek in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *