Boetevrij aflossen Finqus hypotheek

Leestijd: 3 minuten

Vanaf 1 april aanstaande mogen woningeigenaren met een Finqus hypotheek hun hypotheek boetevrij aflossen, zo heeft Finqus bekend gemaakt. Doordat de hypotheekrente momenteel historisch laag is, is dit voor veel mensen het perfecte moment om hun hypotheek over te sluiten.

Finqus hypotheken zijn hypotheken die in het verleden zijn afgesloten bij de DSB Bank. Doordat de DSB Bank in 2009 failliet is gegaan, wordt het beheer van deze hypotheken nu door Finqus uitgevoerd. Finqus heeft besloten dat woningeigenaren met een Finqus-hypotheek vanaf 1 april boetevrij mogen aflossen. De reden hiervoor is volgens Finqus dat in de hypotheekvoorwaarden van veel klanten staat dat zij na tien jaar boetevrij mogen aflossen. Inmiddels is de DSB Bank al meer dan tien jaar failliet. Daarom is nu besloten dat álle klanten boetevrij mogen aflossen.

Oude DSB hypotheek oversluiten: moeilijk

De DSB bank is in het verleden meerdere keren in opspraak geweest. Zo verstrekten zij veelte hoge hypotheken waardoor veel woningen onder water kwamen te staan en overtraden zij meermaals de regels voor financiële dienstverlening.

Dit zorgde ervoor dat de bank een aantal keer door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de vingers werd getikt en boetes ontving. Uiteindelijk bleek de situatie onhoudbaar en werd de DSB bank failliet verklaard. De woningeigenaren bleven in veel gevallen achter met een ongunstige hypotheek en hoge boetes voor vroegtijdige aflossing en oversluiting.

Boetevrij Finqus hypotheek aflossen

Op het moment zijn er nog zo’n 18.000 huishoudens met een Finqus hypotheek. Zij mogen nu boetevrij aflossen op hun hypotheek. Dit maakt het oversluiten van de hypotheek makkelijker. Let op! Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om zijn Finqus hypotheek over te sluiten. Oversluiten is moeilijk (of zelfs onmogelijk) voor mensen die:

  • Niet over de financiële middelen beschikken om extra af te lossen
  • Een woning hebben die onder water staat

Vormen deze twee factoren voor jou geen probleem? Dan kan het heel verstandig zijn om eens naar de mogelijkheden van oversluiten te informeren!

Hypotheek oversluiten tijdens de corona crisis

Denk je nou bij jezelf: ‘Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar in de huidige omstandigheden lijkt het me niet verstandig om bij de hypotheekadviseur langs te gaan.’ Maak je geen zorgen: ook tijdens de corona crisis kun je probleemloos overstappen!

Bij Hypotheek24 geven we al jarenlang advies op afstand. Ons team van hypotheekcoaches en -adviseurs kijkt graag met je mee en beantwoordt al je vragen.

Daarnaast zijn er steeds meer hypotheekverstrekkers bij wie je jouw hypotheekaanvraag volledig digitaal kunt regelen. Wil je van tevoren weten wat er in jouw situatie ongeveer mogelijk is? Bereken dan je maximale hypotheek op onze website.

Kosten online oversluiten Finqus hypotheek

Hypotheek24 is niet alleen de ideale manier om jouw hypotheek op afstand te regelen: je bent bij ons ook nog eens een stuk goedkoper uit. Zo bespaar je dubbel!

Je regelt bij Hypotheek24 al een hypotheek voor 1000 euro (zonder advies) of 1750 euro (mét advies). Daarmee zijn we ruim 1000 euro goedkoper dan de meeste hypotheekadviseurs. We vinden het belangrijk dat jij niet te veel betaalt én dat je precies weet waar jouw kostenplaatje uit bestaat. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. 

Naast de kosten die je aan Hypotheek24.nl betaalt, heb je ook te maken met kosten voor de notaris en een eventuele taxatie van je woning. Op de notaris valt vaak flink te besparen. We raden je aan om daarom de verschillende notaristarieven te vergelijken via DeGoedkoopsteNotaris.nl. Wil je een taxatierapport aanvragen? Dat kan ook makkelijk en snel via Hypotheek24.nl. Klik hier voor meer informatie. 

2 gedachten over “Boetevrij aflossen Finqus hypotheek”

  1. Boetevrij Finqus hypotheek (voormalig DSB) aflossen.

    Conservatrix (Stater) is ook failliet. Mijn client heeft nog een hypotheek (restcontracttermijn nog ca 22jaar) die hij nu graag geheel wil aflossen. Kan dat nu ook boetevrij, met dat extra geld kan ook de levensverzekeringstak van Conservatrix weer meer mensen hun geld uitkeren. Een soort win-win situatie dus.

    1. Dat is een goede vraag! Bij de afwikkeling van een faillissement worden de hypotheken die een hypotheekverstrekker heeft openstaan overgenomen door een andere partij. De consument mag er hierbij niet op achteruitgaan, wat betekent dat de voorwaarden van de hypotheekakte blijven gelden. Echter een versoepeling van de hypotheekakte, zoals het volledig boetevrij oversluiten van de hypotheek, is vaak geen mogelijkheid. Je kan uiteraard altijd even contact opnemen met Conservatrix om te kijken wat er mogelijk is: https://www.conservatrix.nl/contact/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *