Huis kopen

Tien meest gelezen blogs van Hypotheek24.nl

Leestijd: 2 minuten

Wil je graag weten waar je op moet letten als je een huis gaat bezichtigen? Sta jij op het punt om zelf online een hypotheek af te sluiten maar vraag je je af hoe dat in zijn werk gaat? Zou je graag eigen middelen in willen brengen? De antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden in de meest gelezen blogs van 2015.

1. Vijf redenen waarom execution only de toekomst heeft

Het is mogelijk om zelf online een hypotheek af te sluiten, dit wordt ook wel execution only genoemd. Wij hebben vijf redenen opgesomd waarom je een hypotheek af zou sluiten zonder hypotheekadvies.

2. Zes dingen die je zou moeten weten over eigen middelen

Eigen middelen zijn middelen waar je zelf over kunt beschikken. Eigen middelen kan je inzetten om je huis mee te financieren, maar om dat te kunnen doen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben wij op een rij gezet in het blog over eigen middelen.

3. Eerste huis kopen? Zeven zaken waar je op moet letten

Een HuisKopen doe je niet zomaar en zeker als het je eerste koophuis is, kan je wel een aantal tips gebruiken. Wij hebben zeven tips verzameld zodat jij goed voorbereid bent op de koop van je huis.

 4. ‘Execution only-hypotheek: hoe werkt dat?’

Zoals we op het meest gelezen blog hebben kunnen lezen heeft execution only de toekomst. Maar hoe gaat dat in zijn werk? In dit bericht leggen wij uit hoe je stap voor stap je hypotheek kan afsluiten op Hypotheek24.nl.

5. Rentekorting als je meer eigen geld inbrengt

Als je een hypotheek afsluit dan betaal je rente over de hypothecaire lening. Het is in een aantal gevallen mogelijk om korting te krijgen op deze rente: rentekorting. Lees in dit blog wanneer je rentekorting kan krijgen.

6. Starters op de woningmarkt gaan dit jaar toeslaan

Starters gaan dit jaar toeslaan vanwege de relatief lage huizenprijzen en lage hypotheekrente. Behoor jij ook tot de groep starters die een bod gaan uit brengen? En kies jij bewust voor een bepaald woningtype? Lees het blog en kom er achter.

7. Hoe bereid je je voor op de Open Huizen Dag?

De volgende Open Huizen Dag is pas in het najaar maar een goede voorbereiding is bij elke bezichtiging van een huis een goed idee. Wij helpen je bij het voorbereiden van de bezichtiging van jouw potentiële woning met verschillende tips.

8. Maximale hypotheek gaat wederom omlaag

Op 1 juli aanstaande worden de regels om een hypotheek af te kunnen sluiten strenger. De Nationale Hypotheek Garantie gaat omlaag en je kan een minder hoge hypotheek krijgen. In dit blog staan de details over deze maatregelen beschreven.

9. Toetsrente? Wat houdt dat in?

Toetsrente is een fictief percentage dat van belang is op het moment dat je een hypotheek afsluit met een rentevasteperiode die korter is dan tien jaar. Waarom en wanneer de toetsrente wordt vastgesteld is te lezen in dit bericht.

10. Je eigen huis levert geld op!

Ja, je leest het goed. Als je een huis koopt hebt je recht op betaalde aftrekposten op de inkomstenbelasting waardoor je minder belasting betaalt. Ook kan je in het jaar dat je je huis koopt bepaalde kosten aftrekken. Lees in dit blog welke aftrekposten je hebt als huizenbezitter.

Sluit zelf een hypotheek af

Ben je dankzij het lezen van deze berichten helemaal klaar om een huis te kopen? Sluit dan zelf online een hypotheek af  op Hypotheek24.nl. Hierdoor heb je niet alleen zelf de regie in hand, je kan ook duizenden euro’s besparen op de kosten van een duur hypotheekadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *