NHG

Drie belangrijke voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Leestijd: < 1 minuut

Kost jouw huis maximaal € 245.000,-? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kan namelijk een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Nu vraag je je misschien af waarom je dat zou doen? Omdat een hypotheek met NHG drie belangrijke voordelen heeft!

1. Rentekorting

Het bekendste voordeel dat NHG biedt is een korting op de hypotheekrente. Dankzij de korting zijn je maandlasten lager en kan je veel besparen! Je krijgt deze korting van de geldverstrekker omdat een hypotheek met NHG minder risico met zich mee brengt. Het risico is kleiner vanwege de andere twee voordelen.

2. Betalingsregeling bij tijdelijke betalingsproblemen

Als je tijdelijk je hypotheeklasten niet kunt betalen, kan je een betalingsregeling treffen als je een hypotheek hebt NHG. Belangrijk hierbij is wel dat duidelijk is dat deze situatie tijdelijk is. Je raakt bijvoorbeeld je baan kwijt en je nieuwe baan begint pas over een aantal maanden. In zo’n of een soortgelijk geval is een betalingsregeling mogelijk.

3. Kwijtschelding restschuld bij gedwongen verkoop

Je hoopt natuurlijk dat het niet zover komt, maar het is mogelijk dat je je huis gedwongen moet verkopen. Bijvoorbeeld doordat je gaat scheiden of werkloos raakt waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen. Hierdoor is het mogelijk dat een restschuld overblijft doordat de hypotheeksom hoger is dan de waarde van de woning. Onder bepaalde voorwaarden kan de restschuld dan worden vrij gescholden na de verkoop van de woning.

Hypotheek afsluiten met NHG

Maak gebruik van deze voordelen en sluit een hypoheek af met NHG. Vergelijk de hypotheekrente op Hypotheek24.nl en regel je hypotheek online met behulp van een persoonlijke hypotheekcoach. Hierdoor bespaar je duizenden euro’s en kan je hypotheek in vijf werkdagen geregeld zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *