Open Huizen Dag

Woning kopen met eigen geld en een lening?

Leestijd: < 1 minuut

Vanochtend constateerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de huizenprijzen voor koopwoningen met bijna negen procent gestegen is. Wat betekent dit voor jou als je een woning wilt kopen?

Het begin van deze stijging was halverwege het jaar 2013. Vergeleken met dat jaar zijn woningen nu zevenentwintig procent duurder. Hoewel het dieptepunt dat we in 2008 zagen nog niet bereikt is. Deze informatie kennende worden er steeds minder huizen verkocht en dus ook minder huizen geregistreerd bij het Kadaster.

Eigen geld?

Door de bovengenoemde woning schaarste zal je steeds meer eigen geld nodig hebben om een huis aan te kopen. Dit eigen geld zal investeert moeten worden voor bijvoorbeeld een verbouwing of andere bijkomende kosten. Aan het begin van 2018 is er een nieuwe regel in gegaan en zal er minder geleend kunnen worden.

Lenen?

Je wilt al tijden een huis kopen. Je hebt gewacht tot dat de prijzen naar beneden gaan maar het lijkt er nu op dat ze alleen maar blijven stijgen. Ben jij benieuwd wat jij precies kan lenen? Met de rekentool van Hypotheek24.nl kun je jouw maximale hypotheek berekenen.

Hulp nodig?

Wil je liever hulp van een hypotheekexpert over jouw situatie? Dan kan je een gratis kennismakingsgesprek in plannen met een van onze coaches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *