Rabobank verlaagt hypotheekrente

Leestijd: < 1 minuut

Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, verlaagt per vandaag de hypotheekrente op de 10-jaars rentevaste periode met 0,1%. Ook de 8-jaars en 9-jaars periode wordt verlaagd. Daarmee lijkt sprake van een kleine trendbreuk ten opzichte van de berichten van de afgelopen weken. Een aantal hypotheekverstrekkers verhoogde immers juist de hypotheekrente. 

Marktontwikkelingen

Twee weken geleden verhoogde de Belgische AXA Bank als eerste zijn rente. Daarna volgde onder andere ING , Rabobank en Obvion hun rente. De renteverhoging was een gevolg van de hogere rente op de kapitaalmarkt. De rente op 10-jaars staatsobiligaties steeg eind april van bijna  0,1% naar meer dan 0,8% . Inmiddels is deze sinds vrijdag weer onder de 0,7% gedaald.  Rabo laat in een reactie weten dat ‘de rente regelmatig wordt bekeken en op een aantal factoren beoordeeld, zoals marktontwikkelingen’.

Rente staatsobiligaties
bron: Hypotheek24.nl

‘Een beetje rust’

Peter Ruys, directeur Hypotheek24.nl: ‘De afgelopen weken hielden potentiële huizenkopers hun adem in of de rente enorm ging stijgen en was er plots enorme haast. Met deze rentedaling van de grootste hypotheekverstrekker kunnen ze weer even rustig ademhalen en brengt het een beetje rust. Het valt echter nog te bezien of andere gaan volgen.’ ABN Amro en ING Bank wilden nog niet op de renteverlaging van Rabobank reageren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *