Hypotheekmarkt

Hypotheekmarkt naar hoogste stand sinds de crisis

Leestijd: < 1 minuut

Het gaat goed met de hypotheekmarkt! De hypotheekmarkt is in de afgelopen 3 maanden gegroeid: de markt heeft het hoogste peil bereikt sinds de crisis in 2008, aldus NU.nl. Zo steeg de gemiddelde hypotheeksom naar €258.000,- en werden er meer dan 72.000 hypotheken afgesloten. Goed voor een groei van 21% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2015!

Aanzet groei

Twee soorten hypotheekaanvragen zorgden vooral voor aanwas op de hypotheekmarkt, namelijk:

  • Doorstromers: mensen die al een huis hebben, maar dat huis verkopen en een nieuw huis kopen;
  • Oversluiters: huizenbezitters die niet verhuizen, maar hun oude hypotheek opzeggen en een nieuwe afsluiten. Vaak tegen een gunstiger rentetarief.

In het tweede kwartaal van 2016 waren er maar liefst 43% meer oversluiters in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Ook starters zorgden voor groei op de hypotheekmarkt met een omzetstijging van 5%. Dat is opmerkelijk omdat het voor starters moeilijker is geworden om een huis te kopen. Huizenprijzen zijn namelijk gestegen en de regels om een hypotheek af te sluiten zijn strenger geworden.

Hypotheek afsluiten

Ga jij voor nog meer groei zorgen op de hypotheekmarkt? Sluit dan zelf je hypotheek af en bespaar op een duur hypotheekadvies! Jij als starter, doorstromer of oversluiter kan er voor zorgen dat de hypotheekmarkt boven zichzelf uitstijgt! Vergelijk de actuele rentepercentages en start met je aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *