Huizenprijzen stijgen verder

Leestijd: < 1 minuut

Wil je als starter nog profiteren van de lage huizenprijzen? Wees dan snel want de prijzen van bestaande koopwoningen trekken verder aan. In juni waren de prijzen 2,6% hoger dan in juni vorig jaar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Grootste prijsstijging Noord-Holland

De grootste prijsstijging is te zien in Noord-Holland. Daar stegen de prijzen met 5,4%. In Overijssel was de stijging het laagst, slechts 0,7%.

In de grote vier steden stegen de prijzen harder dan gemiddeld. De grootste stijging vindt plaats in Amsterdam. Daar stegen de huizenprijzen met maar liefst 8,1% ten opzichte van 2014. Huizen in Utrecht zijn 5,3% duurder geworden, daarop volgt Den Haag met 4,3%, gevolgd door Rotterdam met 3%.

Trend stijging huizenprijzen

Er is sprake van een licht stijgende trend. Sinds het dal bereikt werd in 2013 zijn de prijzen met 5% opgelopen.
Voor bestaande woningbezitters is deze trend goed nieuws. De waarde van hun woningen stijgt en daardoor zullen steeds minder huizen onder water staan. Hierdoor zullen meer mensen doorstromer, wat weer positief is voor de huizenmarkt.

Meer verkochte woningen
Eerder deze week meldde het Kadaster al dat er in juni 15.147 verkochte woningen werden geregistreerd. Dat is een stijging van bijna 34% ten opzichte van juni vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *