Maximale hypotheek gaat wederom omlaag

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 1 juli 2015 worden de regels rondom het afsluiten van een hypotheek opnieuw aangescherpt. Enerzijds kan je een minder hoge hypotheek krijgen dan nu het geval is, anderzijds gaat de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omlaag, zo bericht de Vereniging Eigen Huis. Het is dus slim om voor 1 juli aanstaande een hypothecaire lening af te sluiten.

Wat verandert er vanaf 1 juli 2015 voor de maximale hypotheek?

De maximale hypotheek gaat per 1 juli 2015 omlaag voor hypotheken met een hypotheekrente beneden de 3%. De maximale hypotheek gaat omlaag omdat nieuwe hypotheken vanaf die datum aan strengere eisen moeten voldoen. Voor veel toekomstige huizenbezitters betekent dat ze ongeveer 5% minder kunnen lenen. Het hangt van je inkomen af hoeveel minder jij kunt lenen omdat de hoogte van een hypotheek afhankelijk is van je inkomen.

In hoeverre verandert de NHG-grens?

Ook de NHG-grens gaat vanaf 1 juli aanstaande omlaag. Een hypotheek afsluiten met NHG is gunstig omdat je in het geval van gedwongen verkoop van de woning niet achter blijft met een restschuld. Momenteel kan je NHG krijgen voor een hypotheek van maximaal € 265.000,-. Per 1 juli is die grens verschoven naar € 245.000,-. In de praktijk betekent dat je toekomstige woning maximaal € 231.132,- mag kosten.

Sluit een hypotheek af

Als je van plan bent om een hypotheek af te sluiten, dan is het handig om dat voor 1 juli aanstaande te doen. Voor 1 juli 2015 val je namelijk nog onder de oude regelingen en kan je meer lenen. Hypotheek24 geeft jou de mogelijkheid om eenvoudig zelf een hypotheek af te sluiten want dat kan je eenvoudig zelf. Hierdoor kan je besparen op de kosten van een hypotheekadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *