7 redenen om je aflossingsvrije hypotheek af te lossen

Welke geldverstrekkers verhogen hun hypotheekrente?

Leestijd: < 1 minuut

Het zal je niet zijn ontgaan dat verschillende geldverstrekkers de hypotheekrentes hebben verhoogd. Na een lange periode van rentedalingen is het opvallend dat de rente stijgt. Mede door de rentestijgingen willen veel mensen nu een hypotheek afsluiten. Dat is logisch, maar waarom stijgt de hypotheekrente momenteel en welke geldverstrekkers hebben renteverhogingen doorgevoerd?

Waarom stijgt de rente?

De rentestijgingen lijken veroorzaakt te worden door de plannen van de winnaar van de Amerikaanse verkiezingen: Donald Trump. Volgens Vereniging Eigen Huis verwachten beleggers dat Trump investeringen gaat doen en de belasting omlaag gaat in de Verenigde Staten (VS). Als deze maatregelen ingevoerd worden, trekt de economie aan en wordt verwacht dat de inflatie stijgt. Deze maatregelen beïnvloeden de kapitaalmarkten in Europa omdat de financiële markten met elkaar verbonden zijn. Geldverstrekkers spelen op de verwachting in en verhogen de hypotheekrentes.

Welke geldverstrekkers verhogen hun rente?

Hypotheek24.nl heeft afspraken met verschillende hypotheekverstrekkers. Geldverstrekker bijBouwe heeft laten weten dat ze verwachten dat de rentevaste-periodes van 15 tot en met 30 jaar binnenkort uitverkocht zijn. Daarnaast hebben de volgende verstrekkers bekend gemaakt dat ze de hypotheekrente hebben verhoogd of gaan verhogen:

Naast deze geldverstrekkers zijn ook andere partijen met rentestijgingen gekomen. Oftewel, dit is het moment om je hypotheek af- of over te sluiten! Vergelijk de actuele hypotheekrentes en regel je hypotheek online bij Hypotheek24.nl. Binnen een werkdag heb jij een renteaanbod in huis en kan je hypotheek in een week geregeld zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *