SNS Bank verlaagt hypotheekrente

Leestijd: 2 minuten

Om de concurrentiestrijd aan te gaan op de markt van hypotheekrentes, gaat de SNS Bank de hypotheekrente fors verlagen. De op vier na grootste bank van Nederland gaat met de lagere tarieven de strijd aan met de concurrenten Rabobank, ABN Amro en de ING bank.

De komende maanden zal de SNS Bank de hypotheekrente met 0,2 tot 0,25 procentpunt verlagen. De verlaging van de hypotheekrente moet voor huizenkopers gunstig uitpakken en ze motiveren om toch een woning te kopen. De Nederlandse hypotheken zijn vergeleken met het buitenland een stuk duurder. De SNS Bank heeft op dit moment 1,5% van de markt in handen en nu willen zij door met de hypotheekrente te stunten groeien naar zo’n 6% marktaandeel.

Concurrentiestrijd

Op dit moment wordt de woningmarkt gedomineerd door de drie grote banken. Door de hypotheekrente te verlagen hoop de SNS Bank mee te kunnen concurreren met de ING, ABN Amro en de Rabobank. Uit cijfers van Hypotheek24 blijkt echter dat de hypotheekrente van de SNS Bank nog flink achter blijft. De SNS Bank blijft nog steeds hoger dan de ING bank of de ABN Amro bank. SNS Bank is ook niet de enige aanbieder die rond deze tarieven zit. Er zijn naast de grote banken, tal van kleine aanbieders die deze percentages hanteren. Dat er een ware concurrentiestrijd zal beginnen, lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk.

SNS Bank hypotheekrenteWil je weten wat de recente hypotheekrentes zijn? Dit kan je vinden op Hypotheek24. Daar worden de verschillende hypotheek aanbieders met elkaar vergeleken en kan je zelf jouw hypotheek afsluiten of meer advies hierover aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *