Hypotheekrente

Hypotheekrente daalt verder

Leestijd: < 1 minuut

Er lijkt geen einde te komen aan het dalen van de hypotheekrente. Als je een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan betaal je 2.46% rente bij een rentevast periode van tien jaar. Voor een rentevast periode van twintig jaar betaal je nog geen 3% rente zo bericht de Telegraaf.

Hoe gaat het op de woningmarkt?

Mede dankzij de lage hypotheekrente gaat het beter op de huizenmarkt. Dat de woningmarkt zich herstelt is bijvoorbeeld te zien aan het aantal verkochte woningen. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 34.527 huizen verkocht. Dat is zo’n 19% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Hoe wordt de hypotheekrente bepaald?

Volgens Wegwijs zijn er meerdere factoren die de hoogte van de hypotheekrente bepalen. Een aantal van deze factoren zijn de:

  • Concurrentie tussen banken
  • Situatie op de huizenmarkt
  • Staatsrente

De staatsrente daalde de afgelopen jaren steeds verder, zo ver dat zelfs het laagste punt sinds 1580 bereikt werd. Maar aan de daling van de staatsrente lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. De laatste dagen is de staatsrente namelijk sterk gestegen. Het is goed mogelijk dat de hypotheekrente de komende tijd ook gaat stijgen.

Ga je een huis kopen?

Een hypotheek kan je goed zelf afsluiten, hierdoor kan je veel geld besparen op dure advieskosten die hypotheekadviseurs doorgaans rekenen. Op Hypotheek24.nl staat een uitgebreid stappenplan waarmee je zelf je hypotheek kan afsluiten. Heb je vragen? Dan kunnen wij je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *