Nationale Hypotheek Garantie

Rentevaste-periode en looptijd van je hypotheek: wat is het verschil?

Leestijd: < 1 minuut

Iedereen die een hypotheek afsluit, krijgt te maken met de looptijd van de hypotheek en de rentevaste-periode. Vaak verwarren mensen de looptijd en de rentevaste-periode met elkaar, terwijl het om twee verschillende begrippen gaat. Om deze onduidelijkheid weg te nemen leggen wij je het verschil uit!

Verschil looptijd hypotheek en rentevaste-periode

Tijdens je hypotheekaanvraag kies je de:

  • Looptijd van de hypotheek, en de;
  • Rentevaste-periode.

Beide lopen voor een bepaalde tijd, maar ze staan ergens anders voor.

Looptijd van je hypotheek

De looptijd van je hypotheek staat voor het aantal jaar dat je hypotheek loopt. De looptijd van een hypotheek staat standaard op 30 jaar. Je kan ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten die korter loopt dan 30 jaar. Bijvoorbeeld omdat je nog 20 jaar recht hebt op hypotheekrenteaftrek of omdat je je hypotheek versnelt wilt aflossen.

Rentevaste-periode

Naast de looptijd van je hypotheek, kies je voor een rentevaste-periode. De rentevaste-periode is de tijd dat je hypotheekrente vast staat. Tijdens deze periode betaal je dezelfde rente. Als de periode afloopt, kies je voor een nieuwe termijn waarvoor je rente vast staat.

Maximale hypotheek

Voordat je de looptijd van je hypotheek en de rentevaste-periode kiest , moet je weten wat je maximaal kan lenen. Op Hypotheek24.nl kan je berekenen wat jouw maximale hypotheek is op basis van je inkomen. Vervolgens kan je je hypotheek online aanvragen met behulp van een hypotheekcoach waardoor je bespaart op dure advieskosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *