Maximale hypotheek

Laat je taxatie nu ook regelen door Hypotheek24.nl

Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een hypotheekaanvraag doet bij een geldverstrekker vragen zij om een bewijs van de woningwaarde. Bij de meeste hypotheekaanvragen is alleen de WOZ-waarde dan niet genoeg. Geldverstrekkers lopen meer risico met alleen de WOZ-waarde. Alleen de WOZ-waarde is minder accuraat dan een taxatie. Het biedt jouw hypotheekaanvraag ook meer zekerheid om een deze voort te zetten met een taxatierapport. Dit taxatierapport kunnen wij nu voor jouw regelen! Zo maakt het jouw hypotheekaanvraag nog makkelijker en sneller.

 

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

In de wondere wereld van hypotheken is het soms lastig om te weten wanneer een geldverstrekker een taxatierapport vereist. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt in welke gevallen een taxatierapport verplicht is. Sluit je een hypotheek met NHG af? Dan is het altijd verplicht om een taxatierapport aan te leveren.

Geldverstrekker Taxatie verplicht
Argenta Ja
ASR Ja, tenzij je de hypotheek oversluit en deze minder bedraagt dan 75% van de WOZ-waarde of koopsom. Je moet wel foto’s van de voor en achterkant van de woning aanleveren.
bijBouwe Ja, tenzij je de hypotheek oversluit en deze minder bedraagt dan 60% van de WOZ-waarde.
Conservatix Ja, tenzij de hypotheek die je wilt minder is dan 60% van de WOZ-waarde. Je moet wel foto’s van de voor en achterkant van de woning aanleveren. Ook moet er een kadastraal uittreksel van het onderpand aangeleverd worden.
Hypotrust Comfort Ja, tenzij je de hypotheek oversluit en je niet meer wilt lenen dan 60% van de WOZ-waarde. Je moet wel foto’s van de voor en achterkant van de woning aanleveren.
Hypotrust Elan Ja
Hypotrust OK Ja, tenzij je de hypotheek oversluit en je maximaal 60% van de WOZ-waarde wilt lenen. Je moet wel recente foto’s van de voor en achterkant van de woning aanleveren.
Hypotrust Woon Bewust Ja, tenzij je de hypotheek oversluit. Dan kan je gebruik maken van alleen de WOZ-waarde wanneer je niet meer wilt lenen dan 60% van de WOZ-waarde.
Lloyds Bank Ja
Moneyou Ja, tenzij je een hypotheek afsluit zonder NHG. Anders is een WOZ beschikking voldoende. De woning moet dan wel al gedeeltelijk of in geheel jouw eigendom zijn.
Munt Hypotheek Ja

 

Voordelen van de taxatieservice van Hypotheek24.nl

  • Binnen vijf werkdagen heb jij het taxatierapport binnen.
  • Het rapport wordt gegarandeerd geaccepteerd bij zowel NHG als de geldverstrekkers.
  • De betaling gaat via de te ontvangen factuur of de notaris.
  • Het versnelt je hypotheekaanvraag, zo kan jouw hypotheek eerder rond komen.

Wat kost de taxatie?

Het taxatierapport moet NWWI of TU gevalideerd zijn. Een taxatierapport met die validatie kost € 350,-. In combinatie met een bouwkundige keuring betaal je € 750,-. Deze tarieven zijn volledig en inclusief alles wat je nodig hebt. Dus bijvoorbeeld met kadastrale kaart en 21% BTW. Dit geldt voor woningen tot een waarde van ongeveer € 800.000,-.

De taxatie van woningen van monumentale woningen of woningen met een waarde die boven de € 800.000,- uitkomen, kunnen tegen een maatwerktarief uitgevoerd worden.

Hoe kan je een taxatie via ons aanvragen?

  1. Stuur een mail naar onze taxatieservice of bespreek het met je hypotheekcoach.
  2. Je ontvangt dan per mail een bevestiging van de taxateur.
  3. De taxateur neemt dezelfde dag of uiterlijk de volgende werkdag contact op met de makelaar of de verkopende partij, om een afspraak te maken.
  4. Nadat het rapport is gevalideerd, ontvang je deze per email. Het bestand komt in een pdf-bestand. Zo kan je deze direct uploaden!

Kies je voor gemak en gegarandeerde acceptatie? Neem dan direct contact op met onze taxatieservice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *