Huizenprijzen weer gestegen

Huizenprijzen wederom gestegen

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen maand waren koophuizen 7,6% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het einde van de prijsstijgingen lijkt nog niet in zicht. Huizenprijzen stijgen al een hele tijd, namelijk sinds juni 2013 stelt het Kadaster.

Verloop huizenprijzen

Het hoogtepunt van de huizenprijzen was in augustus 2008 en het dieptepunt kwam in juni 2013. Sinds juni 2013 zijn de prijzen van koopwoningen gestegen en in vergelijking zijn koophuizen nu 19,5% duurder. Ondanks dat zijn de huizenprijzen gemiddeld gezien nog niet volledig hersteld.

Gemiddelde prijs koopwoning

De prijzen van koopwoningen zijn nog niet volledig hersteld want de gemiddelde prijs van een huis is in Nederland nog steeds lager dan voor de crisis. Ten opzichte van de piek in augustus 2008, zijn de prijzen  6,1% lager. De afgelopen maand waren de gemiddelde prijzen hetzelfde als in januari 2007. De verschillen tussen regio’s zijn groot. Zo heerst er in de Randstad gekte op de woningmarkt. Terwijl in andere regio’s de verkopen een stuk minder hard gaan.

Hypotheekadvies

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het afsluiten van je hypotheek? Kies dan voor het hypotheekadvies van Hypotheek24.nl. Onze hypotheekadviseurs zitten ook ’s avonds voor je klaar! Nog niet overtuigd? Kijk dan naar de 10 voordelen van hypotheekadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *