Huizenjacht

Verkoop van woningen in mei weer gestegen

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen maand is het aantal verkochte woningen wederom gestegen. Het Kadaster registreerde maar liefst 19.990 transacties. Dat is een kwart meer dan in april 2016 volgens De Telegraaf.

Geregistreerde hypotheken

In april 2017 nam het aantal woningverkopen af, maar deze trend zet zich niet door. In vergelijking met april 2017, zijn er 20% meer huizen verkocht afgelopen maand. Een stijging van de huizenverkoop heeft ook voor een stijging in het aantal geregistreerde hypotheken gezorgd. Er zijn namelijk 28% meer hypotheken geregistreerd, zo’n 29.000.

Provincies en woningtypen

In alle provincies zijn de woningverkopen toegenomen. In Limburg was de stijging het sterkst met 44.5%. Van alle woningtypen is het aantal verkochte twee-onder-een-kapwoningen het hardst gestegen. Er zijn namelijk 40% meer twee-onder-een-kapwoningen verkocht. Van alle woningtypen zijn appartementen het minst verkocht. Maar in vergelijking met mei 2016, zijn er afgelopen maand alsnog 15.5% meer appartementen van eigenaar gewisseld.

Maximale hypotheek

Denk jij er ook over om een huis te kopen? Bereken je maximale hypotheek dan eenvoudig op Hypotheek24.nl en de zoektocht naar jouw toekomstige woning kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *