Starters sluiten vaak geen maximale hypotheek af

Leestijd: < 1 minuut

Uit een onderzoek van ING blijkt dat twee derde van de starters geen maximale lening wil afsluiten om een woning te kopen. ING onderzocht een groep van zeshonderd mensen tussen de twintig en vijfendertig jaar waarvan de meerderheid binnen twee jaar een huis wil kopen, zo bericht nu.nl.

Inbreng van eigen geld

Steeds meer starters vinden het logisch om een koophuis deels te financieren met eigen geld. Ook als dat betekent dat een droomhuis hierdoor niet binnen het bereik ligt. Starters gaan dan op zoek naar een andere woning of sparen door zodat ze wel hun perfecte woning kunnen kopen. Daarnaast zijn er starters die gebruik maken van een schenking of familie of vrienden inschakelen om hun te financieel helpen. Op dit moment kunnen kopers nog 103% van de waarde van de woning lenen, volgens Z24. Tot en met 2018 neemt dat percentage met 1% af, zodat vanaf dat jaar alle extra kosten met eigen geld betaald moeten worden.

 

Sluit een hypotheek af

Wil jij graag een huis kopen? Kijk dan op Hypotheek24 of een hypotheek zelf afsluiten iets voor jou is en bespaar zo op de kosten van duur hypotheekadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *