Opleving huizenmarkt door stijging woningverkoop

Leestijd: < 1 minuut

Positief nieuws: in vrijwel heel Nederland is de verkoop van woningen gestegen in januari. Vooral in de Randstad, het noorden en zuiden van het land verwisselen huizen vaker van eigenaar. In de januari 2015 zijn er in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meer woonhuizen verkocht. Het Kadaster schreef afgelopen maand 9.437 woningen in en appartementen maken daar een belangrijk deel van uit. De verkoop van het aantal appartementen steeg het sterkst, namelijk met bijna 13 procent.

Verschillen per provincie

De keerzijde van het positieve nieuws is dat de verkoopcijfers per provincie verschillen. Niet alle provincies hadden hogere verkoopcijfers in januari. In Gelderland bleef het aantal verkochte woningen gelijk, terwijl in de provincies Zeeland, Drenthe en Overijssel het aantal verkopen zelfs daalde in januari 2015. De woningverkoop steeg in de laatste maand van het jaar zoals gebruikelijk. De tijdelijke schenkingsvrijstelling tot 100.000 euro zorgde ervoor dat de verkoopcijfers in december 2014 aanmerkelijk hoog waren.

 

 

Hypotheek 24

Ben je aangemoedigd door dit nieuws en wil je graag een huis kopen? Via Hypotheek24 kan je zelf een hypotheek aanvragen met behulp van verschillende rekentools op de website. Wij zorgen er dan voor dat je online je hypotheek kunt afsluiten tegen het laagste rentetarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *