Vast dienstverband

Huizenverkoop vestigt record

Leestijd: < 1 minuut

Het gaat goed met de huizenverkoop. Makelaars van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verkochten afgelopen jaar een recordaantal van 165.000 huizen, zo meldt NOS.nl. Niet alleen het aantal verkochte huizen steeg, woningen zijn ook duurder geworden. Dat belooft wat voor 2017!

Huizenprijzen

Het aantal verkochte woningen is sterk gestegen en vestigt daarmee een record. Wie weet bereikt de gemiddelde woningprijs volgend jaar een hoogtepunt. De woningprijzen zijn in 2016 namelijk sterk gestegen. Zo is de gemiddelde verkoopprijs op dit moment 248.000 euro, 20% meer dan het dieptepunt in 2013. De prijzen van woningen liggen hierdoor nog maar 2% onder de prijzen die voor de crisis betaald werden!

Te koop

Het bekende bordje in de tuin of voor het raam, is steeds minder lang te zien. Woningen worden namelijk steeds sneller verkocht. Een woning staat momenteel gemiddeld 78 dagen te koop. Dat is 23 dagen minder dan een jaar geleden. Dat komt neer op een daling van 31%!

Starters

Starters hebben het niet makkelijk op de huizenmarkt doordat de prijzen stijgen en de maximale hypotheek daalt. Ben jij een starter? Bereken je maximale hypotheek en regel je hypotheek online op Hypotheek24.nl. Hierdoor bespaar je duizenden euro’s, euro’s die je in de koop van je woning kan steken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *