Huis te koop

Huizen staan korter te koop

Leestijd: < 1 minuut

Staat jouw woning te koop? Dan word je vast blij van het volgende nieuws: huizen staan steeds korter te koop. In het eerste kwartaal van dit jaar was de gemiddelde verkooptijd van een woning zestien maanden. In de eerste drie maanden van 2014 stonden huizen nog 23 maanden te koop. Op dit moment staan er in Nederland 206.000 woningen te koop volgens de Telegraaf.

Woningen te koop

In 2013 stonden er meer huizen te koop dan nu het geval is. Op het hoogtepunt stonden er in 2013 236.000 woningen te koop. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2014 stonden er in het eerste kwartaal van dit jaar 7% minder woningen te koop.

Verschil per regio, prijssegment en woningsoort

Niet in alle regio’s staan huizen zestien maanden te koop. In Noord-Holland en Utrecht worden huizen sneller verkocht, namelijk na respectievelijk tien en elf maanden. In de drie noordelijke provincies kan de verkooptijd wel twintig maanden zijn. Daarnaast worden huizen tot €200.000,- na gemiddeld twaalf maanden verkocht en woningen die meer dan €500.000,- kosten worden na gemiddeld 29 maanden verkocht. De kortste verkooptijd hebben tussenwoningen, deze worden na gemiddeld negen maanden al verkocht terwijl vrijstaande woningen met 37 maanden de langste verkooptijd hebben.

Online een hypotheek afsluiten

Wacht niet te lang, maar sla vandaag nog je slag en sluit zelf een hypotheek af. Op Hypotheek24.nl kan je eenvoudig zelf online een hypotheek afsluiten. Een hypotheek afsluiten is namelijk lang zo ingewikkeld niet meer en als je het zelf doet kan je besparen op de kosten van de hypotheekadviseur. Als je vragen hebt staan wij klaar om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *