Open Huizen Dag

Hoe bereid je je voor op Open Huizen Dag?

Leestijd: 3 minuten

De geur van versgebakken appeltaart en een bos bloemen op tafel, dat kan maar een ding betekenen: het is weer Open Huizen Dag. Aanstaande zaterdag 28 maart is het zover, de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert dit tweejaarlijkse evenement. Een uitstekend moment om vrijblijvend een aantal huizen te bezoeken. En wellicht kom je het perfecte huis tegen! Hypotheek24.nl geeft je aantal tips die je kunnen helpen om nog meer te halen uit de Open Huizen Dag!

Voordelen van de Open Huizen Dag

Zowel in het voorjaar als het najaar krijg je de kans om op de Open Huizen Dag verschillende huizen te bezoeken zonder dat je daarvoor een afspraak hoeft te maken. NVM bericht dat er waarschijnlijk zo’n 45.000 huizenverkopers meedoen aanstaande zaterdag. De huizenverkopers die meedoen stellen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren open voor elke potentiële koper. Een bijkomend voordeel is dat de Open Huizen Dag op een zaterdag is. Niet alle huizen zijn normaliter te bezoeken op zaterdag, maak daar dus gebruik van! En tot slot, doet elk verkoper natuurlijk zijn uiterste best om mogelijk geïnteresseerde kopers het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Er is vast taart en een lekkere kop koffie! Kortom, de Open Huizen Dag is een uitstekende dag als je op zoek bent naar een woning.

Hoe bereid je je voor op Open Huizen dag?

Dailey Verhoef van Hypotheek24 geeft je een aantal tips om je voor te bereiden op de Open Huizen Dag. “Bereken eerst hoeveel jij maximaal kunt lenen voor de aankoop van een huis met jouw inkomen. Dat kan bijvoorbeeld op Hypotheek24.nl. Het is natuurlijk zonde van je tijd om te verheerlijken aan huizen die jij op basis van jouw inkomen nooit zal kunnen financieren,” aldus Verhoef.  Als je deze vraag beantwoord hebt, ben je klaar om huizen te gaan selecteren.  Op bijvoorbeeld Funda.nl kun je alle huizen selecteren die meedoen aan de Open Huizen Dag. Maak een handige route, eet van tevoren niet teveel, er is immers taart te over, en ga erop uit!

Huizen kijken is leuk, maar hoe zorg je dat je op een slimme manier meerdere huizen bezichtigt? Hier volgen enkele tips:

    • Maak van tevoren een checklist met de must-haves van jouw droomhuis. Zo zorg je dat je aan het einde van de dag een goede vergelijking tussen alle bezochte huizen kan maken.
    • Hou bij elke bezichtiging dezelfde route aan. Begin bijvoorbeeld helemaal op zolder en werk jezelf bij elke bezichtiging op dezelfde manier kamer-voor-kamer naar beneden. Ook zo kun je je bezichtigingen goed met elkaar vergelijken
    • Vraag aan de verkoper waarom ze het huis willen verkopen. Hiermee ontvang je vaak belangrijke informatie. Misschien wordt er binnenkort een groot winkelcentrum gebouwd in de buurt of is er andere overlast waardoor ze verhuizen. Of hebben ze haast met verkopen? Dan geeft dat een voordeel bij mogelijke onderhandelingen over de vraagprijs.
    • En tot slot: neem de tijd. Is het onderhoud goed? Zie je jezelf hier wonen? Hoe is het zonlicht? Uiteindelijk moet je een goed gevoel krijgen bij een nieuwe woning, dat vergt een geduldige kennismaking.

Ideale omstandigheden om een huis te kopen

Op dit moment zijn er een aantal factoren die ervoor zorgen dat het aantrekkelijk is om over te gaan tot de koop van een huis. Ten eerste is de hypotheekrente erg laag waardoor je woonlasten relatief laag zijn. Daarnaast zijn de huizenprijzen ook laag waardoor er veel woningen binnen je bereik liggen. Het laatste voordeel is dat een koophuis goedkoper kan zijn dan een huurhuis vanwege de gestegen huurprijzen van de laatste jaren.

Heb je het huis gevonden dat je zoekt? Bespaar!

Ben je op 28 maart jouw perfecte huis tegengekomen? Sluit dan eenvoudig zelf je hypotheek af op Hypotheek24.nl. Als je zelf je hypotheek samenstelt kan je besparen op de kosten van een hypotheekadviseur. Dit kan je enkele duizenden euro’s opleveren. Op Hypotheek24.nl vindt je alle tools om zelf je hypotheek te regelen. Heb je toch vragen? Dan staan wij klaar om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *