Kans op een nieuwbouwwoning is klein

Leestijd: 2 minuten

De vraag naar woningen is hoog de concurrentie is dat ook, dit allemaal terwijl de huizenprijzen ook stijgen. Wat is de beste zet voor jou in tijd? En hoe kom jij in aanmerking of wel een woning te bemachtigen?

nieuwbouwwoning

Een woning kopen in deze tijd is een lang en ingewikkeld proces. Dit komt doordat huizen snel worden verkocht en de concurrentie hoog is. Deze hoge concurrentie zorgt er dan ook voor dat de prijzen enorm zijn gestegen de afgelopen tijd. Ten opzichte van vorige jaar betaal je nu gemiddeld 16 procent meer voor een nieuwbouwwoning.

Veel vraag naar huizen

Een van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex dat werd gebouwd in Amsterdam-West is dan ook erg blij dat zij een woning heeft kunnen bemachtigen. Het appartementencomplex had 130 woningen beschikbaar. Hiervoor werd eind 2015 al een loting gedaan, omdat rond de 2.100 mensen zich hadden ingeschreven voor een appartement in het complex. Zij geeft aan dat ze eerst was uitgeloot maar uiteindelijk toch een woning kreeg omdat degene voor haar de financiële zaken niet rond kreeg.

Voordelen nieuwbouwwoning

Bij het huren van een nieuwbouwwoning hoef je pas te betalen als je ook daadwerkelijk in de woning zit. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dan ook dat het een vaste prijs heeft.

Starters

Al wordt er in sommige gevallen toch met de vaste prijs geknoeid. Omdat er zoveel vraag is naar woningen laten ontwikkelaars mensen vaak bieden of maken ze een regeling waar de eerste die zich aanmeldt de woning krijgt. Voor starters is dit lastig omdat zij dan vaak misgrijpen door het financiële gemis.

Hulp nodig?

Net als andere woningen op de huizenmarkt is het lastig om een nieuwbouwwoning te bemachtigen. En mocht je uiteindelijk toch een woning krijgen dan moet alles financieel goed geregeld zijn. Onze hypotheekexpert zijn er om jouw financiële zaken op orde te hebben. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *