Hypotheekrente vs. Voorwaarden

Leestijd: 2 minuten

De hypotheekrentes zijn op dit moment erg laag waardoor je al snel geneigd bent om te gaan voor de geldverstrekker met de laagste hypotheekrente. Maar het is ook belangrijk dat je kijkt naar de voorwaarden van de hypotheek. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Voorwaarden vergelijken

Het is niet alleen belangrijk om de verschillende hypotheekrentes te vergelijken, maar ook om de verschillende voorwaarden te vergelijken. Zo voorkom je dat je voor onverwachte zaken komt te staan. De voorwaarden verschillen per geldverstrekker en vaak ook per hypotheekvorm. Ook bij dezelfde geldverstrekker kunnen onderling de voorwaarden per hypotheekproduct nog verschillen. Vergelijk de voorwaarden dus goed!

De belangrijkste voorwaarden

Bij iedere hypotheek horen veel verschillende voorwaarden. Om het voor jou eenvoudiger en overzichtelijker te maken, hebben we de belangrijkste voorwaarden opgesomd zodat je deze met elkaar kan vergelijken.

Hoelang is de hypotheekofferte geldig?

De offerte moet bij passeren geldig zijn. Anders kan je in problemen komen met de overdrachtsdatum.

Kan je de hypotheekofferte verlengen?

Bij de sommige geldverstrekkers kan je de hypotheekofferte verlengen. Het verschilt echter wel per geldverstrekker hoe lang je deze kan verlengen en of daar kosten voor gerekend worden.

Wat kost het verlengen van de offerte?

Wanneer je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen kost dit bij de meeste geldverstrekkers geld. Deze kosten worden ook wel bereidstellingsprovisie genoemd. De totale kosten hangen af van de hoogte van de hypotheek.

Zijn er annuleringskosten?

Wanneer je de hypotheekofferte al getekend hebt, maar je wilt stoppen met de aanvraag, kost dit in veel gevallen ook geld.

Welke rente geldt op de passeerdatum?

Het is belangrijk om te weten met welke rente jij de hypotheek afsluit. Sommige geldverstrekkers bieden bijvoorbeeld een dagrente aan. Dan geldt de rente op de dag van passeren als deze lager is dan in de rente in jouw hypotheekofferte. De rente zal nooit hoger liggen dan de offerterente.

Hypotheekrente én voorwaarden vergelijken

Op Hypotheek24.nl kan je makkelijk de hypotheekrente en de voorwaarden vergelijken van de hypotheek die het beste bij jou past! Je kan de voorwaarden ook downloaden en deze rustig doorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *