Hypotheek zelf afsluiten of via een adviseur?

Leestijd: < 1 minuut

Je sluit zelf je zorgverzekering af, je doet zelf je belastingaangifte, je kiest zelf voor een energieleverancier. Maar voor het afsluiten van een hypotheek maak je een afspraak met een hypotheekadviseur. Dat hoeft nu niet meer! Je kan namelijk eenvoudig zelf online een hypotheek afsluiten waardoor je veel geld kan besparen. Een hypotheek zelf afsluiten, kan ik dat ook? Ja, jij kan dat ook!

Welke hypotheken kan je zelf afsluiten?

Als starter kan je kiezen uit twee soorten hypotheken: een annuïtaire of een lineaire hypotheek. Deze hypotheekvormen zijn allebei relatief eenvoudig en je hebt ze aan het einde van de looptijd volledig afgelost. Omdat je nog maar kunt kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen heb je het hypotheekadvies eigenlijk niet nodig.

Wat zijn de voordelen?

Een hypotheek die je zelf afsluit wordt ook wel een execution only-hypotheek genoemd. Je sluit namelijk een hypotheek af zonder dat je daarbij een hypotheekadviseur raadpleegt. Dat heeft verschillende voordelen omdat je:

  • Geld kan besparen
  • Het zelf kan regelen
  • Het thuis kunt doen
  • Zelf een geschikte moment kiest

Hoeveel geld kan je besparen?

Als je zelf een hypotheek afsluit bij Hypotheek24.nl kost het je maar €650,-, dat is relatief goedkoop. Hierdoor kan je €2500,- tot wel €3000,- besparen op de kosten van een hypotheekadviseur. Hypotheekadviezen zijn zo duur omdat de adviseurs hoge uurtarieven rekenen. Daarnaast kan je in je eigen tijd online een hypotheek afsluiten en je bent niet afhankelijk van een hypotheekadviseur. Heb je toch nog vragen? Dan staan wij klaar om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *