Open Huizen Dag

Open Huizen Dag: zaterdag 3 oktober 2015

Het is weer tijd voor appeltaart! Komende zaterdag staat er namelijk een Open Huizen Dag gepland. Een goed moment om je te oriënteren op de huizenmarkt en wellicht over te gaan tot het kopen van een huis. Overgaan tot het kopen van een huis kan gunstig zijn want het komende jaar gaan er weer een aantal zaken veranderen op de huizenmarkt. Welke veranderingen kan je verwachten?

Leen-quote

1 januari 2016 klinkt ver weg, maar over iets meer dan drie maanden is het al zover. Op de eerste dag van het nieuwe jaar gaat de leen-quote omlaag. Deze regel zorgt ervoor dat het maximale hypotheekbedrag lager wordt omdat je nog maar 102% van de waarde van de woning kan lenen. Momenteel is dat nog 103%. Het is dus interessant om 1 januari niet alleen van jaar te verwisselen, maar ook van huis.

NHG-grens

Halverwege het jaar vindt er nog een verlaging plaats: per 1 juli 2016 gaat het maximale hypotheekbedrag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omlaag. De NHG-grens gaat van 245.000,- naar 225.000,- euro. Een hypotheek met NHG is aantrekkelijk omdat het verschillende voordelen biedt. Het zorgt er onder andere voor dat je minder hypotheekrente betaalt waardoor je lagere maandlasten hebt.

Open Huizen Dag 3 oktober

Voor de Open Huizen Dag in maart hebben we een blog geschreven waarin staat hoe je je goed kunt voorbereiden op de Open Huizen Dag. Wellicht komen de tips uit dat blog je komende zaterdag van pas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *