We zijn begonnen. Hypotheek24.nl is gelanceerd!

We zijn officieel begonnen. Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt aan het optimaliseren van Hypotheek24.nl, maar nu zijn we eindelijk van start. En dat ging gisteren niet onopgemerkt. BNR, AD, AMWeb en tal van andere media pakte uit met het nieuws dat Hypotheek24.nl de aanval heeft geopend op de traditionele hypotheekadviseur. Dat doen we met de slogan ‘Omdat je het makkelijk zelf kan’. Omdat we echt oprecht geloven dat een hele grote groep mensen het ook makkelijk zelf kan. Je hypotheek afsluiten is niet ingewikkeld meer. En dat hypotheekadviseurs dat geen fijne boodschap vinden, dat begrijpen we heel goed.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad bracht gisteren als eerste het nieuws. De krant opende groot met de tekst ‘Hypotheek kan nu ook helemaal online’. De krant schrijft in de lead: ‘Na notarissen krijgen nu hypotheekadviseurs concurrentie van een goedkope internetvariant. Op hypotheek24.nl kunnen huizenkopers voor het eerst geheel online een hypotheek afsluiten. Ze betalen ruim tweeduizend euro minder dan bij traditionele partijen als De Hypotheker.’

Schermafbeelding 2015-04-29 om 11.41.20

BNR

Verder in de ochtend was directeur Peter Ruys te gast bij BNR. Peter legt uit hoe hij op het idee voor Hypotheek24.nl is gekomen. “We dachten eerst we gaan hypotheekadviseurs vergelijken, maar als snel kwamen we erachter dat dat helemaal niet zo relevant meer is. Want waar heb je de hypotheekadviseur nog voor nodig? Je hebt nog maar een paar keuzes namelijk. En dan maakt iedereen ook nog eens dezelfde keuze. En ja, toen kwamen wij tot de conclusie dat je het eigenlijk makkelijk zelf kan. En zo ontstond het idee voor Hypotheek24.nl in z’n huidige vorm.”

Het hele interview met Peter kan je hier terugluisteren.

Later op de dag nam BNR in het programma AppTalk de propositie van Hypotheek24.nl over als stelling. ‘Om een hypotheek af te sluiten heb je deskundig advies nodig’. Verschillende deskundigen en luisteraars kwamen aan het woord. Luisteraar Hans was het oneens met de stelling. Hij zegt: ‘Er zijn maar een handjevol hypotheekproducten en die zijn inzichtelijk, je kan dus prima zelf een hypotheek afsluiten.’ Ook Hans Andre de Laporte van Vereniging Eigen Huis ziet kansen voor het afsluiten zonder advies: “Ik denk dat een groep mensen goed online een hypotheek kan afsluiten, mensen met een standaardprofiel die een zak geld willen lenen om een huis te kopen en dat in dertig jaar afbetalen. Als er niets bijzonders aan de hand is kan het prima en het biedt keuzevrijheid voor consumenten.”

Het meerendeel was het oneens met de stelling. En dat past uitstekend bij onze propositie. Je hebt geen advies nodig en je kan het zelf.

PollBNR

AMWeb

Schermafbeelding 2015-04-29 om 11.40.57

Gedurende de dag was het artikel over de lancering van Hypotheek24.nl verreweg het meest gelezen artikel op AMWeb. In de branche wordt AMWeb, de website van Assurantie Magazine, veel gelezen. Gezien de vele reacties is het nieuws ingeslagen als een bom. Naast enkele kritische noten (die we overigens zeker ter harte nemen), was er ook veel lof voor ons initiatief. Zo schrijft Jeffrey Leichel van Stichting Odin: “Net de aanvraagmodule doorlopen. Dat zit toch razend mooi in elkaar hoor” en een ander stelt dat we wel “lef hebben” met onze propositie.

Schermafbeelding 2015-04-29 om 12.52.13

We zijn er!

We zijn begonnen en we gaan voorlopig ook niet weg. De komende dagen zullen we elke dag keihard werken om consumenten te helpen met kiezen en om onze website te verbeteren. Daarbij nemen we uiteraard alle opbouwende feedback ter harte.  En ook al zijn we online, de koffie is warm en je bent van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *