Sparen

Hypotheek voor flexwerkers eenvoudiger verkrijgbaar door een perspectiefverklaring

Als flexwerker en zzp’er kan je alleen een hypotheek krijgen als je kunt bewijzen dat je minimaal drie jaar een ‘redelijk stabiel inkomen’ hebt gehad. Deze situatie is echter achterhaald omdat mensen steeds vaker met flexibele contracten werken. Obvion Hypotheken, Vereniging Eigen Huis (VEH) en Randstad zijn een jaar geleden een proef gestart met de perspectiefverklaring. Met behulp van een perspectiefverklaring konden mensen met tijdelijke contracten toch een hypotheek krijgen.

energy-saving pigs

 

Perspectiefverklaring

Voor veel mensen zonder vast contract is het moeilijk om een hypotheek te krijgen omdat ze geen werkgeversverklaring kunnen krijgen. Met een perspectiefverklaring is het als flexwerker toch mogelijk om toch in aanmerking te komen voor een hypotheek (bij Obvion). Een perspectiefverklaring kijkt naar arbeidsverleden, opleiding, werkervaring, competenties en functie(niveau) van de aanvrager. Daarnaast is de arbeidsmarktsituatie van belang om te beoordelen of iemand ook in de toekomst kan voorzien in ‘welvaart en welzijn’.

 

Behoefte

Na de start van de proef deden meer dan 400 mensen een aanvraag. De behoefte onder flexwerkers om een hypotheek te verkrijgen door middel van een perspectiefverklaring is groot volgens Randstad. De samenwerkende partijen willen er dan ook mee door gaan. VEH zei een jaar geleden al dat ze hoopten dat meer hypotheekverstrekkers zouden gaan werken met een perspectiefverklaring. Tot nu toe heeft geen enkele hypotheekverstrekker het voorbeeld van Obvion gevolgd.

 

Hypotheek nodig?

De website Hypotheek24  biedt de mogelijkheid om online een hypotheek af te sluiten. Hierbij kan je flink besparen want er wordt geen advies uitgebracht waardoor je die kosten niet hoeft te betalen. Hypotheek24 biedt daarnaast verschillende instrumenten aan, waarmee je, je maandlasten hypotheek kunt berekenen en kunt uitzoeken welke hypotheek het beste bij jouw situatie past en welke aanbieder de laagste rente heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *