Dubbele hypotheekrenteaftrek verlengd

Leestijd: < 1 minuut

Het kabinet heeft de crisismaatregelen voor mensen met een onverkoopbare woning met een jaar verlengd. Staatssecretaris Weeker heeft dit na afloop van de ministerraad bekend gemaakt. 

Drie jaar dubbele hypotheekrenteaftrek

De regeling houdt in dat mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of willen kopen, maar de oude woning niet verkocht krijgen, dubbele hypotheekrenteaftrek kunnen toepassen. Deze regel is nu drie jaar lang toe te passen, maar dit zou per 1 januari 2014 naar twee jaar teruggeschroefd worden. Dit gaat nu niet door en de drie jaar voor de dubbele hypotheekrenteaftrek blijft staan. Dat deze zo blijft bestaan komt door de Vereniging Eigen Huis. Zij hebben aan de bel getrokken, omdat volgens deze organisatie de crisis op de huizenmarkt nog niet voorbij is.

Terugkeerregeling ook verlengd

Een andere maatregel die wordt verlengd is de terugkeer regeling. Dit is een regeling voor mensen die de woning niet verkocht krijgen en deze daarom hebben verhuurd aan anderen. Als de huurders vertrekken houden de eigenaren een jaar langer recht op de dubbele hypotheekrenteaftrek. Ben je van plan om een huis te kopen, op hypotheek24 kan je de verschillende hypotheekrentes vergelijken en advies krijgt over de hypotheek.

Een gedachte over “Dubbele hypotheekrenteaftrek verlengd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *