Aflossingsvrije hypotheek aflossen of oversluiten

Woningprijzen laten sterkste stijging sinds 2002 zien

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen maand stegen de prijzen van woningen sterk. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder, zijn de woningprijzen maar liefst 7,4% hoger.

Dat komt neer op de grootste prijsstijging sinds maart 2002 volgens NU.nl

Afgelopen kwartaal

Het ging niet alleen in april goed met de woningmarkt en de woningprijzen. Het hele eerste kwartaal van 2017 heeft een groei laten zien. Het afgelopen kwartaal steeg de omzet van hypotheken namelijk met 46% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Doorstromers en oversluiters

Van alle huizenkopers, zorgen de doorstromers voor de meeste omzet. Ze hebben in de eerste drie maanden van 2017 voor 55% van de omzet gezorgd. Doorstromers zorgden daarnaast voor twee van de drie transacties op de huizenmarkt. Ook de oversluiters zijn goed vertegenwoordigd op de woningmarkt. Deze groep groeide in de eerste drie maanden met 40% in vergelijking met dezelfde periode in 2016.

Starters

Alleen de starters lijken niet te profiteren van de groeiende huizenmarkt. Starters kunnen de woningmarkt moeilijk betreden en blijven steeds vaker bij hun ouders wonen. Ze kunnen namelijk minder lenen dan voorheen waardoor er meer eigen geld ingebracht moet worden. Daarnaast heeft de sterke groei van de woningmarkt tot gevolg dat er steeds minder woningen te koop staan.

Maximale hypotheek

De huizenmarkt trekt aan en het aantal woningen neemt snel af. Wees er op tijd bij en ga over tot het kopen van een huis. Begin met het berekenen van je maximale hypotheek en voor je het weet zit jij in je nieuwe woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *