Minder huizen onder water

Leestijd: < 1 minuut

Wederom kunnen wij melden dat er Minder huizen onder water staan! De stijgende huizenprijzen hebben hiervoor gezorgd. Als je huis onder water staat betekent dat je hypotheekschuld hoger is dan de waarde van je huis. In 2014 is het aantal huizen dat onder water staat met 165.000 afgenomen, aldus NRCQ naar aanleiding van een onder zoek van de Rabobank.

Voorspelling van de Rabobank

De Rabobank heeft in het onderzoek ook een positieve voorspelling heeft gedaan. De Rabobank denkt namelijk dat het aantal huizen dat onder water staat verder zal afnemen waardoor in 2019 net zoveel huizen onder water staan als voor de crisis. Dat lukt alleen als de huizenprijzen de komende jaren met gemiddeld 2% blijven stijgen.

Kanttekening

Ondanks dit positieve bericht en de positieve voorspelling van de Rabobank zijn er nog altijd zo’n 900.000 huizen met een grotere hypotheekschuld dan de waarde van de woning. Dat betekent dat nog altijd 25% van alle koophuizen in Nederland een huis bezit dat onder water staat volgens de Volkskrant.  Daarnaast gaat het onderzoek van de Rabobank over gemiddelde huizenprijzen in Nederland. De prijzen van huizen stijgen voornamelijk in de Randstad terwijl de prijzen in regionale gebieden dalen vanwege het  krimpen van de bevolking.

Online een hypotheek afsluiten

Wist je dat je eenvoudig Zelf een hypotheek afsluiten? Hypotheek24.nl biedt je de mogelijkheid om zelf via een stappenplan een hypotheek af te sluiten. En dat terwijl je thuis op de bank zit met je laptop op schoot! Het is namelijk lang zo ingewikkeld niet meer om een hypotheek af te sluiten. Hierdoor bespaar je op dure advieskosten van een hypotheekadviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *